Bitumineuze dakbedekkingen

Bent u van plan bitumineuze dakbedekkingen te laten leggen? Laat het dan doen door de professionals van Korff Dakwerken uit Volendam. U profiteert van onze jarenlange ervaring en zeer uitgebreide kennis op het gebied van dakbedekkingen. Bij ons geen prutsers, maar gedreven vakspecialisten die uiterst nauwkeurig en efficiënt te werk gaan. U bent dus verzekerd van uitstekende bitumineuze dakbedekkingen tegen eerlijke tarieven.

bitumineuze dakbedekkingen

Wat is bitumineuze dakbedekking?

Bitumen is een product dat al jaren wordt gebruikt. Het gaat zelfs zover terug in de tijd dat men begon met het bouwen van boten. Bitumen werd gebruikt om de wanden van boten en schepen waterdicht te maken. Doordat het materiaal zo sterk én waterdicht is, wordt het dan ook voor bijna alle platte daken in Nederland gebruikt.

Voordelen van bitumen:

  • Waterdicht
  • Zeer sterk
  • Recyclebaar
  • Hoge kleefkracht
  • Soepel materiaal
  • Het is bestendig tegen UV stralen
  • Er is weinig onderhoud voor nodig
  • Bestendig tegen chemische stoffen

Soorten bitumen dakbedekking

In bitumineuze dakbedekking kunnen we een onderscheid maken in 2 soorten: APP en SBS.

APP

APP bitumen dakbedekking staat voor Atactisch PolyPropyleen. Dit houdt in dat er een soort elastische kunststof is verwerkt in het leer dat op de daken wordt verwerkt. Deze elastische dakleer zorgt er voor dat het materiaal een stuk buigzamer is om mee te werken. Op deze manier is het mogelijk om het materiaal goed te kunnen bewerken als er bijvoorbeeld schoorsteen- en kachelpijpen op het platte dak zitten. Daarnaast is het bestendig tegen UV stralen en heeft het ook nog eens weinig onderhoud nodig.

app dakbedekking

SBS

SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Dit betekent dat er een soort rubber, die op een kunstmatige manier is geproduceerd, verwerkt zit in het dakleer. Deze samenstelling zorgt er o.a. ook voor dat het soepeler wordt en een grotere kleefkracht. Door de kleefkracht wordt de kans op een daklekkage enorm klein. Een nadeel van een SBS bitumen dak is dat het wat slechter bestand is tegen UV stralen. Wij adviseren dan ook om kiezelstenen op het dak te leggen.

Bitumen dakbedekking prijs

De prijs voor een bitumen dak is van tevoren zeer lastig vast te stelle. Elk dan is uniek en heeft zijn eigen afmetingen. Ook de bereikbaarheid van het dak kan meewegen in de prijs voor bitumen dakbedekking. Om de prijs zo nauwkeurig mogelijk vast te kunnen stellen, adviseren wij u, tijdens een offerteaanvraag, om wat foto’s mee sturen. Hierdoor krijgen wij een goed beeld van uw situatie en kunnen we een offerte op maat voor u maken.

Bitumen dak vervangen?

Is uw dak al gemaakt van bitumen en wilt u deze laten vervangen? Ook dan bent u bij Korff Dakwerken aan het juiste adres. Neem direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Praktisch en duurzaam

Bitumineuze dakbedekkingen staan bekend om hun duurzaamheid en om het feit dat ze op vele verschillende manier te verwerken zijn. Bitumineus is vooral heel geschikt voor horizontale daken, omdat ze lichtgewicht en waterdicht zijn. Het overgrote deel van de platte daken bestaat dan ook uit bitumineuze dakbedekkingen. Laat uw dakbedekking door ons leggen en u heeft een dakbedekking die vele jaren mee zal gaan.

Neem vrijblijvend contact op voor een bitumen dak

Bij Korff hoeft u niet lang te wachten, voordat we beginnen met onze werkzaamheden. Wij staan namelijk direct voor u klaar. Het liefst starten we meteen, maar als u eerst een offerte wilt, maken we die uiteraard voor u. Het aanleggen van bitumineuze dakbedekkingen doen we meestal binnen een week. We zorgen er in ieder geval voor dat uw dak binnen één dag waterdicht is, zodat u van het weer niets te vrezen heeft. Wilt u een referentie? Bekijk dan onze projecten. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via administratie@dakdekkervolendam.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32.